Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Ασφάλειες υγείας για προνοητικούς

Ασφάλειες υγείας για προνοητικούς. Πιθανόν να έχετε ακούσει για τις ασφάλειες υγείας κάπου και ίσως αναρωτιέστε τι ακριβώς αφορά η ασφάλεια υγείας; Και κυρίως, ποιος τη χρειάζεται και γιατί;
Οι ασφάλειες υγείας είναι ένα από τα είδη ασφαλιστικών συμβολαίων που υπάρχουν, με αποκλειστικό σκοπό την υλική υποστήριξη των ανθρώπων σε περίπτωση απροσδόκητης ιατρικής ασθένειας. Συνήθως οι εργαζόμενοι είναι ασφαλισμένοι σε κάποιον φορέα και έχουν ασφαλιστικά οφέλη στη δημόσια υγεία. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να ζητήσουν ιατρική βοήθεια αν και όταν χρειαστεί, ωστόσο αυτό το είδος δημόσιας ασφάλισης έχει κάποιους σοβαρούς περιορισμούς, τους οποίους έρχονται να άρουν και να αντιμετωπίσουν οι ιδιωτικές ασφάλειες υγείας.

 Ο σκοπός της  ιδιωτικής ασφάλειας υγείας δεν είναι να αποτρέψει τις αρρώστιες και τα ατυχήματα, γιατί αυτό δεν μπορεί να το κάνει κανένας. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση τους αν και εφόσον προκύψουν. Κάθε άνθρωπος χρειάζεται οικονομική υποστήριξη σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος, και αυτό ακριβώς μπορεί να προσφέρει μια ιδιωτική ασφάλιση υγείας. Όταν ασθενήσετε είστε έτσι κι αλλιώς σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, οπότε βοηθάει πολύ να γνωρίζετε ότι αν μη τι άλλο, δε χρειάζεται να ανησυχείτε για την οικονομική διάσταση της ασθένειας και τους υπέρογκους λογαριασμούς που μπορεί να προκύψουν μετά από μια νοσηλεία ή θεραπεία.

Ποιος χρειάζεται τις ασφάλειες υγείας
Με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και τον εκσυγχρονισμό της ιατρικής , μπορεί να πιστεύετε ότι ότι δεν χρειάζεστε ιδιωτική ασφάλιση υγείας. Άλλωστε, οι επιστήμονες έχουν βρει θεραπείες για κάθε είδους ασθένεια. Παθήσεις που ήταν κάποτε ο φόβος και ο τρόμος έχουν πλέον κατανοηθεί και μπορούν να αντιμετωπιστούν με τις εντολές του γιατρού. Σκεφτείτε τη φυματίωση. Ίσως ακόμη και την ελονοσία; Ακόμα και ο καρκίνος μπορεί αρκετές φορές να αντιμετωπιστεί επιτυχημένα. Επιπλέον, υπάρχουν όλα τα προληπτικά μέτρα που σίγουρα μπορείτε να λάβετε σοβαρά υπόψη, μειώνοντας τις πιθανότητες σας να αρρωστήσετε.  Πράγματι, μπορείτε. Αυτό που όλοι ξεχνάμε όμως, είναι ότι ζούμε σε ένα διαφορετικό είδος κόσμου.

Η τεχνολογία και ο εκσυγχρονισμός έρχονται με κάποιο κόστος. Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι  πολύ πιο μολυσμένος από τον κόσμο, στον οποίο ζούσαν οι πρόγονοί μας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας υποχρεώνει να εργαζόμαστε σκληρότερα και να κοιμόμαστε λιγότερο. Για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στον πολυάσχολο τρόπο ζωής μας, έχουμε την τάση να τρώμε τρόφιμα που είναι βολικά και γρήγορα, ακόμα και αν έχουν όλα αυτά τα συντηρητικά που είναι πιθανόν να μην είναι καλά για κανέναν. Κάνουμε μια καθιστική ζωή πια λόγω όλων αυτών των gadgets που αναλαμβάνουν ένα μέρος της δουλειάς μας.. Μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε, αλλά όλα αυτά τα πράγματα επιβαρύνουν τη φυσική μας κατάσταση και την υγεία μας. Ο λόγος για τον οποίο οι γιατροί προτείνουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής στις μέρες μας είναι ότι οι άνθρωποι πραγματικά χρειάζονται  να αλλάξουν τις συνήθειες της καθημερινότητας τους.


Μετά από αυτά καταλαβαίνουμε ότι κανείς δεν εξαιρείται από να αρρωστήσει. Οι ασθένειες  μπορούν να χτυπήσουν ανά πάσα στιγμή, ακόμα και όταν θα το περιμέναμε το λιγότερο. Φυσικά, είναι καλό να είναι κάποιος προσεκτικός και να ζει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, προκειμένου να αποφευχθούν ασθένειες  διότι η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. Με τον ίδιο τρόπο, είναι καλό να είναι κανείς προνοητικός και να έχει μια εφεδρική ασφάλεια υγείας.
 Μπορείτε να  ενισχύσετε ίσως το ανοσοποιητικό σας σύστημα  αλλά αν μια ασθένεια ήρθε, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Αν γίνει αυτό, πρέπει να είστε έτοιμοι. 
Το να είστε έτοιμοι  έρχεται βέβαια με ένα πρόσθετο κόστος γιατί οι ιδιωτικές ασφάλειες υγείας κοστίζουν. Μπορείτε αν θέλετε να  αγοράσετε ένα ακόμα gadget ίσως, ή να χρηματοδοτήσετε τις οικογενειακές σας διακοπές. 
Αλλά αν σκεφτείτε  πόσο ακριβοί είναι οι ιατρικοί λογαριασμοί  αυτές τις μέρες, είναι καλό να είστε προνοητικοί και να μη βρεθείτε τη δεδομένη στιγμή απροετοίμαστοι για ένα κόστος στο οποίο δεν θα μπορείτε να αντεπεξέλθετε

Δεν υπάρχουν σχόλια: