Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Τι πιστεύει για τις ιδιωτικές ασφάλειες ο Έλληνας

 Τι πιστεύει για τις ιδιωτικές ασφάλειες ο Έλληνας. Οι ιδιωτικές ασφάλειες υπάρχουν ως επί το πλείστον ως συμπλήρωμα της δημόσιας – κοινωνικής ασφάλισης. Ο σκοπός τους είναι να προσφέρουν επιπλέον υποστήριξη στους ασφαλισμένους, ξεκινώντας ουσιαστικά από εκεί που σταματούν οι δημόσιες ασφάλειες. Υπάρχουν διάφορα είδη ιδιωτικών ασφαλειών που προσφέρουν διαφορετικά πλεονεκτήματα και υπηρεσίες.
Για παράδειγμα, υπάρχει συνταξιοδοτική ασφάλεια, στην οποία ο ασφαλισμένος πραγματοποιεί εισφορές που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για τη δημιουργία ενός κεφαλαίου που θα καταβληθεί στον ασφαλισμένο μετά τη λήξη του συμβολαίου του, που έχει οριστεί εξαρχής. Τα κεφάλαια αυτά δημιουργούνται σε συνάρτηση με τα ποσά που καταβάλλει ο ασφαλισμένος σύμφωνα με το συμβόλαιο του αλλά και τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες.

  Τι πιστεύει ο κόσμος για τις ιδιωτικές ασφάλειες

Σε γενικές γραμμές υπάρχουν αυτοί που δυσπιστούν απέναντι στις ιδιωτικές ασφάλειες, κυρίως γιατί δεν έχουν ασχοληθεί πολύ οι ίδιοι και γιατί δεν έχουν ψάξει πολύ τα θέματα που τις αφορούν, οπότε αρκούνται κυρίως σε όσα ακούν. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, με τις πολλές οικονομικές ανακατατάξεις και τα διάφορα προβλήματα, μια μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων και των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης δεν θα είναι σε θέση στο άμεσο μέλλον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, παρέχοντας ικανοποιητικές συντάξεις.
Ήδη τα ποσά των συντάξεων θεωρούνται πολύ χαμηλά και οι περισσότεροι Έλληνες αναζητούν τρόπους να συμπληρώσουν το εισόδημα τους αργότερα, στην ηλικία της σύνταξης, ώστε να έχουν αξιοπρεπή γεράματα. Σε δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει ανά διαστήματα, έχει διαπιστωθεί ότι πάνω από το 80% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι συντάξεις είναι πολύ χαμηλές, ενώ η πλειονότητα τους δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιο είναι το ποσό της σύνταξης που θα λάβει, γιατί οι νόμοι αλλάζουν πολύ γρήγορα, και επηρεάζονται από τις γενικές οικονομικές συνθήκες.
Ταυτόχρονα, πολλοί πιστεύουν ότι αν έδιναν τα ίδια ποσά που καταβάλλουν τώρα στους δημόσιους φορείς ασφάλισης σε κάποια ιδιωτική ασφάλεια, οι παροχές που θα είχαν θα ήταν πολύ καλύτερες. Έτσι, η ιδιωτική συμπληρωματική σύνταξη φαντάζει για πολλούς ως μονόδρομος για το μέλλον, αν θέλουν να έχουν ένα επαρκές εισόδημα. Εξάλλου, και στην Ευρώπη οι ιδιωτικές ασφάλειες παρέχουν συμπληρωματικές παροχές, και μάλιστα οι δημόσιοι φορείς προσφέρουν σε κάποιες χώρες και κίνητρα στους ασφαλισμένους για να επιδιώξουν να έχουν συμπληρωματική ασφάλεια για το μέλλον τους.

Πολλές επιλογές στις ιδιωτικές ασφάλειες

Οι επιλογές που υπάρχουν σήμερα είναι αρκετές, και μπορεί ο κάθε ασφαλισμένος να βρει μια ιδιωτική ασφάλεια και ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά προγράμματα που να καλύπτουν τις προσωπικές του ανάγκες. Ανάλογα με την ηλικία και την οικονομική του δυνατότητα ο καθένας μπορεί να σχεδιάσει και να αγοράσει ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που θα τον ικανοποιεί και θα του προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά στο μέλλον.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: